İSTANBUL (AA) - Seyahat sitesi enuygun.com yılbaşı için yaptırılan otel rezervasyonlarının yüzde 51'inin büyükşehirlerden ve yüzde 90'ının çift kişilik olduğunu bildirdi.

Enuygun.com'dan yapılan açıklamaya göre, veriler seyahatseverlerin yılbaşı tatil planlarından vazgeçmediğini, tek günlük olsa dahi otel rezervasyonu yaptırdıklarını gösteriyor.

31 Aralık gecesi hafta sonuna geldiği için bu yıl daha az seyahat planlanacağı düşünülse de enuygun.com’un verileri seyahatseverlerin bu yıl da yılbaşında tatil yapacaklarını gösteriyor.

Verilere göre 31 Aralık gecesi için yapılan rezervasyonların yüzde 90'ı iki kişilik ve bu rezervasyonların yüzde 60'ını tek gecelik seyahatler oluşturuyor.

- Yılbaşı rezervasyonlarında büyükşehirler önde

Enuygun.com'un paylaştığı verilere göre tatil yapmayı tercih edenlerin yüzde 35'i İstanbul ve çevre şehirlerdeki otelleri tercih ederken İzmir ve Ankara ise en çok otel satın alınan diğer şehirler. Yani veriler tatil yapmayı tercih eden kişilerin özellikle büyükşehirlere ve yakınlarına yöneldiğini gösteriyor.

Yaptırılan rezervasyonların yüzde 97'sinin çocuksuz rezervasyonlardan oluşması da dikkati çeken verilerden biri.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Enuygun Otel Servisleri Müdürü Alp Kayar, "Yılbaşı resmi tatile denk geldiği için bir gecelik rezervasyonlar şaşırtıcı değil." ifadesini kullandı.

Kayar, rezervasyonların yüzde 60’ının tek gecelik olmasıyla ilgili ise şunları kaydetti:

"31 Aralık, cumartesi gününe denk geldiği için gecelik rezervasyonlar son derece normal. Seyahatseverler cumartesi gecesi otelde kalıp pazar günü evlerine dönerek pazartesi işlerine dönmeyi planlamışlar gibi görünüyor. Burada önem arz eden bir diğer veri de büyükşehirler ve yakınlarının öncelikli olarak tercih edilmesi. Veriler bize büyükşehirde yaşayan kişilerin tek gecelik bir değişiklik için yaşadıkları şehrin beldelerine ya da yakınlarındaki illere yönelmiş olduğunu gösteriyor. Bu süreçte özellikle İstanbul'a yakın oteller çok satılmış durumda."

Rezervasyonların neredeyse tamamının çocuksuz olmasına ilişkin olarak Kayar, "Çocuğu olmayan çiftlerin tatil yapmayı tercih etmesinde yılbaşı tatillerinin tek gecelik planlanmasının etkisi büyük. Çünkü çocuklarla tatile gitmek için onların valizlerini hazırlamak gibi ekstra bir hazırlık süreci gerekiyor. Çocuklu ailelerin yalnızca bir günlük bir tatil için bu hazırlık sürecini yaşamaktansa yeni yılı evlerinde karşılamak istediklerini düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: aa