Kırım Derneği Gebze Şubesinde Kırım Sohbetleri etkinliği

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Gebze Şubesi, "Kırım Sohbetleri" başlıklı program serisine devam ediyor. 19 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşem ve yoğun bir katılıma sahne olan etkinliğe; Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) üyesi, Doç. Dr. Gayana Yüksel ve Tuvgan Til İnternet Sitesi Koordinatörü Oya Deniz Çongar Şahin konuk oldu.

KIRIM TATARLARININ ANTLI ŞEHİDİ NUMAN ÇELEBİCİHAN ANILDI

Etkinlikte, şehadetinin yıldönümü yaklaşan Kırım Tatarlarının antlı şehidi Numan Çelebicihan anıldı.

Etkinlik, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlar için 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı. Ardından Kırım Tatar Milli Marşı Ant Etkenmen ve İstiklal Marşı okundu.

KIRIM SOHBETLERİNE OYA DENİZ ÇONGAR ŞAHİN VE GAYANA YÜKSEL KONUK OLDU

04327ec3 e678 4e7b abb3 139abfeb0b3f

Şahin programda yaptığı konuşmada, Kırım Tatarlarının Türkiye'ye geliş sürecinden bahsetti. Ardından, katılımcılara Kırım Derneği Genel Merkezinin çalışmaları ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Doç. Dr. Gayana Yüksel, Kırım'ın 2014 yılında Rusya tarafından işgal edilmesini ve 24 Şubat 2022'de işgalci Rusya'nın Ukrayna'nın ana karasına yönelik başlattığı saldırıları anlattı. Yüksel, söz konusu savaşın Kırım Tatarlarına etkisini dile getirdi.

Yaklaşık 2 buçuk saat süren toplantının ardından Gebze Şubesi Yönetimi tarafından Yüksel ve Şahin'e Kırım Tatar tamgalı hediyeler takdim edildi. 

514b5f75 b04f 40c4 b575 fe56cf7021c6

İlgili İçerikler

Editör: TE Bilisim