İSTANBUL (AA) - Industrial Application Software (IAS), Güney Koreli iş ortağı DFocus’un yöneticilerini İstanbul’da ağırladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre teknoloji firması IAS, canias4.0 Teknolojileri markası çatısı altında sunduğu ERP, IoT, Bulut, Big Data gibi pek çok ürünü, yazılım ve donanım çözümleri, danışmanlık ve eğitim hizmetleri ile dünyanın dört bir yanında hizmet veriyor.

Ürünlerini 16 dilde 50’den fazla ülkeye sunan firma, her geçen gün operasyonlarının hacmini genişletiyor. Almanya, Türkiye, Hindistan, Güney Kore, Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve İsviçre’de bulunan merkez ofislerinin yanı sıra farklı global iş ortakları ile çeşitli ülkelerde hizmet veren IAS, önemli projelere imza atıyor.

IAS, 2017'de Güney Koreli Dfocus iş ortağı ile iş birliğini duyurmuş, ülke pazarına da giriş yapmıştı. 2 firma, birlikte çalışmaya başladıkları günden beri önemli operasyonlar gerçekleştirdi. 2 firmanın başarılı çalışmaları ışığında Güney Koreli iş ortakları IAS’yi İstanbul’daki ofisinde ziyaret etti.

Bu ziyaret ile birlikte DFocus yetkilileri IAS Türkiye ekipleri ile yüz yüze tanıştı. IAS Business Academy’de eğitimlere katıldı ve gelecek planları ile ilgili önemli toplantılar gerçekleştirdi.

- Güney Kore’de canias4.0 Teknolojileri önemli projelere imza atıyor

Nisan 2001'de kurulan danışmanlık firması Dfocus Co, Ltd, müşterilerine verilere dayalı operasyon ve stratejilerde optimal kararlar alma aşamasında destek oluyor. Firmaların endüstriyel rekabette avantaj sağlamalarına destek olan Dfocus, canias4.0 teknolojilerinin Güney Kore’de önemli bir ihtiyaca yanıt verebileceğini söylüyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Dfocus Üst Yöneticisi (CEO) Eundoo Sun, Güney Kore’de, ERP konusunda pazara hakim belli firmalar olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Ancak dikkatli incelediğinizde bu firmaların sunduğu çözümlerin her ölçekten ve sektörden şirketin ihtiyaçlarına tam olarak cevap veremediğini görebilirdiniz. Alternatif olabilecek, piyasaya yeni bakış açısı sunabilecek bir çözüm arıyorduk ve bu süreçte IAS ile tanıştık. caniasERP’nin Güney Koreli firmalar için mükemmel bir çözüm olduğunu gördük. canias4.0 teknolojileri ile ERP sistemi kurgulamanın ne kadar pratik hale getirilebileceğini gördüğümüzde çok etkilendik. Kurumsal kaynak planlama çözümü caniasERP, son derece kolay biçimde uygulanabiliyor.

Yazılımın standardında sunduğu çözümler pek çok firmanın ihtiyacına çözüm sunuyor. Ayrıca kendi yazılım dili TROIA ve esnek yapısı sayesinde caniasERP, firmaların ihtiyaçlarına göre kolayca özelleştirilebiliyor. Fiyat/performans açısından düşünüldüğünde her ölçekten firma için önemli bir alternatif olacağını düşündük. Güney Kore’de caniasERP gibi iyi bir ERP sistemine ihtiyaç duyan çok fazla firma var. Bu nedenle IAS’nin iş ortaklığı ve canias4.0 teknolojileri ile burada önemli başarılar elde edebiliriz."

- "canias4.0 IoT çözümünüzü Güney Kore’de tanıtacağız"

IAS ile Güney Kore’de önemli projeler gerçekleştirdiklerine vurgulayan Sun, "IAS ile birlikte çalışarak Hyundai Motor Group (HMG) ile önemli çalışmalar gerçekleştirdik. HMG'nin bir OEM şirketi olan Gwangju Global Motors(GGM) ile HMG'nin yan kuruluşları olan Hyundai Motor, Haevichi Hotel & Resorts ve Hyundai Steel Industry'nin Hidrojen yakıt hücresi bölümünde caniasERP’yi canlı kullanıma aldık.

Ayıca KIA’nın yedek parça üreticisi Daejin Corporation’da da caniasERP kullanılıyor. Güney Kore’deki çalışmalarımıza hız kesmeden devam etmeyi planlıyoruz. canias4.0 teknolojilerinin ERP çözümünün yanı sıra IoT ürününden de çok etkilendik. canias4.0 IoT teknolojisini daha iyi tanımak ve Güney Kore’deki firmalara da tanıtmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

- Türkiye’de Yoğun Program

Sun, IAS Türkiye ofisine ilk resmi ziyaretlerini gerçekleştirdiklerini aktararak, Hem IAS Türkiye’deki ekiple tanışmak hem de caniasERP 903 versiyonu ve canias4.0 teknolojileri eğitimlerini IAS Business Academy ofisinde almak istedik. Ayrıca ziyaretimiz sırasında IAS’nin Türkiye’deki bir müşterisini (Onka) ziyaret etme fırsatımız da oldu. Böylece canias4.0 IoT Çözümü’nü sahada inceledik.

Kaldığımız süre boyunca yoğun bir program takip ettik ve çok güzel vakit geçirdik. IAS Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Hakan Karabiber hoş bir akşam yemeğinde bizlere eşlik etti. IAS Yöneticileri de her daim bizimleydi ve destek oldular. Bu ziyaret sırasında IAS Türkiye ekibine misafirperverlikleri ve destekleri için çok teşekkür ederiz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: aa