18 yaşını doldurmuş üniversite öğrencileri dahil herkes her yerde kolayca banka müşterisi olabilecek.

COVID-19 salgınıyla ortaya çıkan “sosyal mesafeli” yeni hayat tarzı, finans başta olmak üzere hizmet sektöründeki dijitalleşmeye büyük bir hız kazandırdı. Bankalara ve finansal kurumlara dijitalden müşteri olabilme imkanını sağlayacak “Uzaktan Müşteri Edinimi” uygulaması 1 Mart 2021’de başlıyor.

1 Mart’ta finansal sistemde köklü bir değişimin habercisi sayılabilecek uzaktan müşteri edinme uygulaması ile potansiyel müşteriler arasında ilk defa “Kimlik Tespiti” ve “Sözleşme” yapılması aşamasında artık yüz yüze gelme ihtiyacı ortadan kalkacak, süreç dijital ortamda başlayarak dijital ortamda sonlanabilecek. Evinizden dahi çıkmadan, neredeyseniz oradan bankada hesap açabilecek, hesabınızı farklı şubeye taşıyabileceksiniz.

Enqura tarafından geliştirilen, yasal düzenlemelere yüzde yüz uyumlu güvenilir, kolay ve hızlı bir çözüm olan EnVerify, hem kurumlar arasında hem de kurum ile son kullanıcı arasındaki müşteri tanıma ve edinme süreçlerinde kurumlara değer katacak. Dijital ortamdaki “Uzaktan Müşteri Edinimi” sürecinin bir müşteriyle ekrandan görüntülü konuşmanın çok daha ötesinde olduğunu belirten Enqura Genel Müdürü Metin Karabiber, projesine başladıkları bankaların EnVerify ile mükemmel müşteri deneyimini yaşatmaya hazırlandıklarını kaydederek, 

"Mobil bankacılıkta yaşanan inanılmaz büyümeye bu alanda da şahit olacağız, bu konuda tercih edilen şirket olmak bizi gururlandırıyor" dedi.  
 

Editör: TE Bilisim