ASKERİ ALANI MİLLETE DEĞİL RANTA AÇTILAR

Sultan Orhan Mahallesi içerisinde yer alan D-100 karayolu cephe olan devasa alanda yapımı planlanan “Gebze Millet Bahçesi” projesindeki rant paylaşılamıyor. Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cami yapılsın diye belirlediği noktaya cami yapımından vazgeçildi. Alana Galericiler Sitesi’nin yapılması kararlaştırıldı. Ancak gelen tepkiler üzerine konu mahkeme sürecine taşındı. Gebze Belediyesi ise skandal Ankara’dan duyulmadan Galericiler Sitesi’nden vazgeçti. Şimdi ise cami için belirlenen alana AVM yapılması konusunda Gebze Belediyesi’nde çeşitli yollar aranıyor.

ORASI GEBZE’MİZE YAKIŞAN BİR CAMİ ALANI, HARCATMAM!

Cami yapılacak alanın ranta açılacak olmasına tepki gösteren İYİ Partili Lütfü Türkkan ise konuyu Meclis gündemine taşıyarak, Beştepe’nin konuya dikkatini çekmeyi başardı. İYİ Parti Kocaeli Mv. Lütfü Türkkan soru önergesinde ibadet alanının ticaret alanına dönüşmesine dikkat çekerek, Bakan Murat Kurum’a “Camii için belirlenen alanın ticaret alanı olarak değiştirilmesinden alanı camii olarak projelendiren Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bilgisi var mıdır? diye sorarak konuyu açığa çıkarttı. Ayrıca Türkkan, önergesinde “Gebze Millet Bahçesi olarak belirlenen alandaki hakim noktaya camii yapımından neden vazgeçilmiştir? Neden camii için ayrılan alan rant bölgesi haline getirilip öncelikli olarak Galericiler Sitesi alanına dönüştürülmek istenmiştir?” sorularını yöneltti.

Türkkan, Gebze Millet Bahçesine göz dikenleri de Ankara’ya taşımış oldu. Konuyla ilgili Türkkan; Gebze Millet Bahçesi için askeriyeden devir alınan araziyle ilgili olarak neden kamu yararı gözetilerek yeşil alan olarak kullanılması yerine ticaret alanı olarak kullanılması yönünde çabalar sürdürülmektedir? Bu alanın ranta kapatılmasının önüne kim ya da kimler tarafından geçilmektedir? diyerek, alanı yağmalamak isteyen yöneticileri de deşifre etmiş oldu. 

Oldu bittiye getirilmek istenen alanla ilgili Türkkan; “Bakanlığınız tarafından Gebze Belediyesine, Millet Bahçesi olarak belirlenen alanla ilgili herhangi bir görüş ve tavsiye sunulmuş mudur?” diyerek Bakanlığın konudan haberdar olup olmadığını sordu.
 

Editör: TE Bilisim