İSTANBUL (AA) - Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi tarafından düzenlenen "Yenidoğan Sempozyumu"nda prematüre doğum ile ilgili konular ele alındı.

Koordinatör Başhekimlik Konferans Salonu'ndaki sempozyumun açılışında konuşan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, doktorların eğitim konusundaki özverisini hayranlıkları takip ettiklerini söyledi. Yiyit, birçok yenidoğan doktorunun sadece Türkiye'de değil, Türkiye dışında da birçok ülkede gönüllü eğitim verdiğine değindi.

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi bünyesindeki Çocuk Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ali Can Hatemi, yenidoğan bölümünün hastanenin kuruluşundan bu yana önemli bölümlerden biri olduğunu belirtti.

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Yenidoğan Uzmanı Prof. Dr. Merih Çetinkaya, Türkiye ve dünyada her 10 bebekten birinin prematüre olarak dünyaya geldiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Bu bebeklere doğum anından itibaren anne karnından ve doğum anından itibaren gerçekten çok iyi bir yaşam sunulduğu takdirde bu bebeklerin hayata diğer bebekler gibi başlayabilecekleri konusunda bir farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Bu anlamda da son yıllardaki tüm gelişmeleri doğum odasından başlayıp yenidoğan yoğun bakım ünitesinden taburculuğa kadar prematüre bebeklerde görülen bütün sorunları burada hocalarımız eşliğinde hep birlikte konuşacağız, tartışacağız ve kendi bilgilerimizi güncellemeyi hedefliyoruz."

"Prematürite ve İlişkili Morbiditeler" başlığı altında,"Prematüre bebek beslenmesi", "Prematüre bebeklerde canlandırma", Prematüre bebeklerde doğum odası yönetimi" gibi konuların ele alınacağı sempozyum, bugün sona erecek.

Kaynak: aa