SAKARYA (AA) - Sakarya Üniversitesince (SAÜ) düzenlenen Bilim, Kitap, Sanat, Film, Spor ve Kariyer Festivali (SAÜFEST) çeşitli etkinliklerle devam ediyor.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, festival kapsamında düzenlenen "Bor'un Geleceğini Tasarlamaktan Bor ile Geleceği Tasarlamaya" söyleşisine Eti Maden Genel Müdürü Serkan Keleşler konuk oldu.

Firmanın kuruluşu, tarihi ve çıkarıldığı yerler hakkında bilgi veren Keleşler, "Dünyada 4,5 milyar bor rezervi var, bunun 3,3 milyar tonu ülkemizde Eskişehir, Kütahya, Hisarcık, Balıkesir ve Bursa'da bulunuyor. Dünyada 4 milyon ton bor tüketimi var. Ekonominin gelişimiyle ilişkisini görüyoruz. Bu rakamlara bakarsak Türkiye dünyanın neredeyse 1000 yıllık bor ihtiyacını karşılıyor." ifadelerini kullandı.

Keleşler, borun kullanım alanlarından ve özelliklerinden bahsederek, "Çıkarılan borun yüzde 50'si cam sektöründe, yüzde 16'sı gübre sektöründe, kalan kısmı da diğer sektörlerde ve temizlik ürünlerinde kullanılıyor. Borun en büyük iki özelliğinden biri girdiği her yere dayanıklılık vermesi. Nereye girerse girsin, dayanıklılığı artırıyor. Sağlık açısından bor madeninin antibakteriyel ve antialerjik özelliği var." değerlendirmesinde bulundu.

- SATSO Başkanı Altuğ festival alanını ziyaret etti

Sakarya Sanayi ve Ticaret Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, festival alanındaki stantları ziyaret ederek bilgi aldı.

Altuğ, SATSO tarafından kurulan stantta SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan başta olmak üzere birçok önemli ismi ağırladı, öğrenciler ve vatandaşlarla buluştu.

Altuğ, bugüne kadar yapılan en kapsamlı festivalin kente yeni bir soluk getireceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"SAMİB ile ortak stant alanımızda, meslek lisesi öğrencilerine 'Kalifiye Meslek Garanti Gelecek' mottosuyla simülasyonlarla kısa bilgilendirmeler yapılıyor. SAMİB'in bu çalışmasının, gençlerin mesleki gelişimlerinin desteklenmesi ve nitelik istihdama kazandırılmaları açısından çok verimli olacağını düşünüyorum. SAÜFEST'in de gelenekleşerek uzun yıllar devam etmesini temenni ediyorum."

- Vakıf Katılım Eğitim Müdürü Yüksel SAÜFEST'te

Vakıf Katılım Eğitim Müdürü Mahmut Serdar Yüksel, SAÜFEST'in alt kategorilerinden biri olan KariyerFest'e konuk oldu.

Konferansta insanlarla etkileşimin fazla olduğu bankacılık gibi mesleklerde iletişimin önemine ve gerekliliğine değinen Yüksel, bu gibi mesleklerin işe alımlarında iletişim becerisi yüksek olan çok yönlü kişilerin daha çok tercih edildiğini anlattı.

İş hayatına gazetecilik ve yazarlıkla başladığını ve bunun bankacılık yaşamını olumlu yönde etkilediğinin altını çizen Yüksel, birbirinden farklı alanlar olsalar da gazetecilik sayesinde kazandığı iletişim becerisinin bankacılık yaşamına da yardımcı olduğunu kaydetti.

Kaynak: aa