Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Alevi İslam İnancını Yaşatma Derneği Onursal Başkanı Nasreddin Eskiocak’ı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda görüştürdü.HATAY (İGFA) - Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hatay'daki faaliyetlerine devam ediyor.

Defne ilçesi Harbiye Mahallesi’ndeki Atatürk Parkı'na giden Bakan Akar, burada Türk Silahlı Kuvvetleri İnsani Yardım Tugayı tarafından kurulan seyyar çamaşırhane, banyo ve tuvalet ile fırın ve mutfağın faaliyetlerine ilişkin bilgi aldı, talimat verdi.

Daha sonra Millî Eğitim Bakanlığı ve Millî Savunma Bakanlığı koordinasyonunda kurulan Mehmetçik Okulunu ziyaret eden Bakan Akar, yetkililerden çalışmalara ilişkin bilgi aldı. Anaokulundan üniversiteye hazırlık kurslarına kadar her seviyede eğitimin verildiği okulda 966 öğrenci eğitim gördü. Çocuklarla da yakından ilgilenen Bakan Akar, oyuncak hediye etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE TELEFON GÖRÜŞMESİ

Bakan Akar daha sonra bölgenin dini kanaat önderlerinden Alevi İslam İnancını Yaşatma Derneği Onursal Başkanı Nasreddin Eskiocak'a da geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

https://youtu.be/9B1KJswxFuA

Ziyaretinden dolayı Bakan Akar'a teşekkür eden Eskiocak, "Hükümetimiz her şeyi anında yapıyor. Sayenizde yaralarımız kısa sürede sarılacak. Yüce Allah yaptıklarınızdan dolayı sizleri muvaffak etsin. Bu ülke uğruna canımızı feda etmeye hazırız." diye konuştu.

FETÖ'ye 20 ilde 'Kıskaç'! FETÖ'ye 20 ilde 'Kıskaç'!

Bakan Akar da "Yaraları sarmak, milletimize hizmet etmek boynumuzun borcu. Bunun için başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bütün bakanlıklar, kurum kuruluşlar, devletimiz, milletimiz bütün 85 milyon ayakta. İlk günden itibaren asil milletimizle birlikte omuz omuza çalışarak tek yumruk, tek yürek olarak inşallah tüm bu sıkıntıların üstesinden geleceğiz. Çalışmalarda epey mesafe kat ettik. Devlet tüm imkânlarını deprem bölgesinde seferber etti. Kederde, kıvançta biriz, beraberiz. Birliğimizi, beraberliğimizi bozmaya kimsenin gücü yetmeyecek. 85 milyon bir ve beraberiz." ifadelerini kullandı.

Daha sonra Bakan Akar’ın telefonundan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Eskiocak, saygılarını ileterek, "Millî Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanı bizimle olduktan sonra Allah'ın inayeti, sizin sayenizde bizim sorunumuz kalmayacak. Cenab-ı Allah sizi muvaffak etsin. Allah sizi, tüm milletimizi, ülkemizi korusun" diye konuştu.

Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan da 'geçmiş olsun' dileklerini ifade ederek, "Başımız sağ olsun, geçmiş olsun. Er veya geç bunların üstesinden geleceğiz." dedi.

Kaynak: igf