Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Derya Yanık, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) düzenlediği "Engelsiz Fark Et, Engelsiz Keşfet" yetenek gösterisi etkinliğine katıldı. ANKARA (İGFA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında MÜSİAD'ın düzenlediği yetenek gösterisinde konuştu. "Artık engelli vatandaşlarımızın her türlü eğitim ve sosyal imkândan yoksun olarak evlerinde, bağımlı bir hayat yaşadıkları dönemler eskide kaldı" diyen Bakan Yanık, "Ak Parti Hükümetleri olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde birçok toplumsal kesimin hayatını kolaylaştıracak hizmetleri hayata geçirdik" dedi.

“SOSYAL YARDIM KALEMLERİMİZİ ÇEŞİTLENDİRİYORUZ”

Birbirine bağlı bir toplum olmanın, güçlü bir millet haline gelmenin bazı olmazsa olmazlarının olduğuna dikkati çeken Bakan Yanık, “Sosyal sorumluluk da bizim için bu olmazsa olmazlardan biridir. Bir bayrak altında herkesin insan onuruna yaraşır biçimde huzur içinde yaşamasını sağlamak, sosyal ahlakı ve dayanışma kültürünü olabildiğince geliştirmekten geçiyor. Biz kültürümüzden ve inancımızdan aldığımız ilhamla engelli, engelsiz, yaşlı, genç, çocuk, kadın, erkek ayrım yapmaksızın ihtiyaçlarımızı birbirimize omuz vererek gideriyor, bunu da “biz büyük bir aileyiz” cümlesiyle simgeleştiriyoruz. Ailemizin her bir ferdinin hayata tam, eşit, doğal ve aktif katılımını sağlamak için çalışıyor, bu doğrultuda hem engelli vatandaşlarımızın deneyimlerine kulak kabartıyor, hem de akademik faaliyetleri destekliyoruz. Amacımız tüm vatandaşlarımızın daha mutlu, huzurlu ve güven içinde bir hayat sürmesi. Toplumun ürettiği sosyal refahın tüm kesimlere eşit ve adil biçimde dağılmasını sağlamaktır. Bu yüzden sosyal yardım kalemlerimizi çeşitlendiriyoruz. Bu sebeple engelli vatandaşlarımız için farklı bakım ve rehabilitasyon merkezleri, programları geliştiriyoruz" diye konuştu.

"Eğitim, sağlık, spor, kültür-sanat faaliyetleri, istihdam, erişilebilirlik alanlarında var olan engelleri tespit ederek, bu engelleri aşmak üzere toplumsal bilinci ve duyarlılığı geliştirmeye çalışıyoruz” diyen Bakan Derya Yanık, “Artık engelli vatandaşlarımızın her türlü eğitim ve sosyal imkândan yoksun olarak evlerinde, bağımlı bir hayat yaşadıkları dönemler eskide kaldı. Ak Parti Hükümetleri olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde birçok toplumsal kesimin hayatını kolaylaştıracak hizmetleri hayata geçirdik.  Buna engelliye yaklaşımda önyargılarla mücadeleyi de ekleyebiliriz. Belki de en zoru bu ön yargıları kırmaktı. Kalıp yargıların önüne geçmek, engelliyse ne işi var dışarıda, sokakta, sporda, okulda, sanatta, alışverişte ya da sinemada sorusunu soran zihniyetlerin dönüşümünü sağlamak kolay değild" dedi.