30 Ağustos 1995 yılında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne atanan Genel Cerrahi ve Cerrahi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, 2014 yılında Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimliği’ne atanmıştı. 27 yıldır Kocaeli Üniversitesi’nde görev yapan Cantürk, son 8 yıldır da başhekim olarak görev yapıyordu. Cantürk, geçtiğimiz ay rektörlük için YÖK’e başvuruda bulunan 22 adayın arasında bulunuyordu.

22 ADAY ARASINDAN

8 yıl Kocaeli Üniversitesi Rektörü olarak görev yapan Prof. Dr. Sadettin Hülagü, üçüncü dönem rektör olmak için YÖK’e başvuruda bulunmamıştı. Rektörlük için üniversite içinden ve dışından tam 22 aday başvuru yapmıştı. YÖK, geçtiğimiz kasım ayında adayları YÖK’e davet ederek mülakata tabi tutmuştu. Mülakat sonrasında yapılan değerlendirmede 6 aday Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunmuştu.

CANTÜRK, REKTÖR OLARAK ATANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisine sunulan 6 rektör adayı ile ilgili gerekli araştırmayı tamamladıktan sonra sabaha karşı saat 03.00’te yeni rektör ataması ile ilgili kararı imzaladı. 27 yıldır Kocaeli Üniversitesi’nde görev yapan Genel Cerrahi ve Cerrahi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Kocaeli Üniversitesi’nin 5’inci rektörü olarak atandı. KOÜ’de daha önce Prof. Dr. Atıf Ural(1992-1998), Prof. Dr. Baki Komsuoğlu(1998-2006), Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu(2006-2014), Prof. Dr. Sadettin Hülagü (2014-2022) görev yapmıştı.

HAFTA İÇİNDE GÖREVİ DEVRELACAK

Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, gazetemize yaptığı açıklamada, önümüzdeki hafta içerisinde Prof. Dr. sadettin Hülagü’nün de belirleyeceği bir günde görevi devralacağını söyledi. Cantürk şunları söyledi: “27 yıldır Kocaeli Üniversitesi Hastanesi’nde görev yapıyorum. 2014’te Sadettin Hoca, rektör seçildiğinde beni başhekim olarak atadı. 8 yıldır Sadettin hoca ile birlikte görev yapıyorum. Çok uyumlu bir dönem geçirdik. Sadettin Hoca’nın emeği bizde büyüktür. Hafta başında kendisiyle istişare edeceğiz. Kendisinin belirleyeceği bir günde görev devir teslimi yapılacak.”

“YENİ BİR KADRO KURULACAK”

KOÜ’nün yeni Rektörü Prof. Dr. Zafer Cantürk, Kocaeli Üniversitesi'nde çok başarılı bir kadro olduğunun altını çizdi. Cantürk, göreve resmen başladıktan sonra yeni kadro için Sadettin Hoca ile birlikte istişare edeceklerini ve en iyi kadroyu atayacaklarını söyledi. Cantürk, “Uzun yıllardır üniversitede görev yapıyorum. Tüm akademik çevreleri iyi bilirim. Hepsi de başarılı ve etkili arkadaşlarım, meslektaşlarımdır. Üniversitemizi başarıya taşımak için hep birlikte el birliğiyle bunu gerçekleştireceğiz” dedi. Cantürk, Sadettin Hoca’nın da Ankara’da çok önemli bir göreve yükselebileceğini de sözlerine ekledi.

HÜLAGÜ'DEN TEŞEKKÜR

2 dönem 8 yıl Kocaeli Üniversitesi'nde rektörlük görevini yürüten, birçok başarılara imza atan Prof. Dr. Sadettin Hülagü, rektörlüğe Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ün atanmasından sonra sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Yeni rektör Cantürk’ü kutlayan Hülagü, 8 yıl boyunca birlikte görev yaptığı tüm personele teşekkür etti. Hülagü paylaşımında, “Sevgili dostlar; 8 yıldır yürütmekte olduğum rektörlük görevine Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk hocamız atanmıştır. Yüzümüzün akıyla tamamladığım görevi gönül huzuru ile yakın çalışma arkadaşlarıma devredeceğim. Bu süre içinde çalıştığım tüm akademik, idari ve genel personele çok teşekkür ederim. Üniversitemizin başarı hızının gelecek yıllarda daha da ileri gideceği düşüncesini taşımaktayım. Bana bu imkânı sağlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başka olmak üzere emeği geçen herkese kalbi teşekkür ve muhabbetimi arz ederim. Allah utandırmasın” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim