Bir yıldır seçimin zamanında yani 18 Haziran 2023 tarihinde yapılacağını söyleyen Cumhur ittifakı, ne olduysa ağız değiştirerek 14 Mayıs 2023 tarihini seçim için en uygun tarih olarak söylemeye başladılar.

Henüz resmiyet kazanmamış olsada bu tarih kesin olarak görülmektedir.

Demokrat Parti’nin “Yeter söz milletindir ”Sloganını ve hatta sloganın afişinde yer alan el işaretini de kendilerine seçimsloganı  olarak seçmiş bulunmaktadırlar.

Peki bu slogan ve tarih neden tercih edildi. 07 Ocak 1946 yılında  CHP den ayrılan Celal Bayar, Adnan Menderes, Refik Koraltan,Fuat Köprülü tarafından kurulan Demokrat Parti aynı yıl yapılan seçimlerde muhalefette kalmıştı.

Dört yıl sonra 14 Mayıs 1950’de yapılan seçimlerde ise yüzde 52,7 oranında oy alarak 408 milletvekili çıkarmıştı.

Demokrat Parti lideri Adnan Menderes bu seçimlerden zaferle çıkmıştı. Seçimlerden zaferle çıkmasında “Yeter söz milletindir.” Sloganının etkisi büyük olmuştu.

Yani bu slogan muhalefeti iktidara taşımıştı. 

Şimdi ise tam tersine 21 yıldır iktidarda olan AKP ve birliktelik içinde bulundukları Cumhur İttifakı bu seçimlerde demokrat partinin “Yeter söz milletin” sloganını kullanmaya başladılar.

Benim anlayamadığım ise Cumhur İttifakı milletten neye yeter demelerini isteyecek.

Olsa olsa muhalefetin; tek adam rejimine karşıçıkmamalarını,enflasyon altında inim inim inleyen halkın sesi olmamalarını, emeklinin, yetimin,dulun maaşının ve bayram ikramiyelerinin artırılmasını istememelerini,  hastanelerde doktor, eczanelerde ise ilaç bulunmamasına,yolsuzluğa yoksulluğa, yasaklara karşı çıkmamalarını millettenisteyeceklerdir.

İşin doğrusu ben iktidarın milletten neye yeter demelerini isteyeceklerini pekte  anlamış değilim, anlayanlara da aşk olsun.