Lastik İş Sendikası Genel başkanı Alaaddin Sarı'nın yaptığı açıklama şu şekilde:

5 Şubat 2023’ü 6 Şubat 2023’e bağlayan gece ülkemiz yeni bir deprem ile sarsıldı. Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan bu deprem 10 ilde etkili olmuş ve 7,7 büyülüğünde gerçekleşmiştir. Ülkemizde ve Dünya’da yaşanan en büyük depremlerden birisi olarak tarihe geçecek olan bu sarsıntı büyük bir yıkıma yol açmış bulunmaktadır. İlk belirlemelere göre binden fazla yurttaşımız yaşamını yitirmiş bulunmaktadır. Yine binlerce bina yıkılmıştır. Çok sayıda insan enkaz altında kalmış ve yaralanmıştır. Enkaz kaldırma ve yaralıları kurtarma çalışmaları devam etmektedir.

Bu felaket karşısında bütün bir ulus olarak birlik içinde ve dayanışma ruhuyla hareket etmeliyiz. Depremin zor durumda bıraktığı insanlarımıza yardım etmek için seferber olmalıyız. Yetkililerden gelecek çağrılara kulak vermeli ve mümkün olan yerlerde kurtarma çalışmalarına katılmalıyız.

Kış ortasında yaşadığımız bu depremin her türlü korunma maddesine ihtiyaç yaratacağı açıktır. Dolayısıyla deprem bölgesine ulaştırılmak üzere çeşitli ihtiyaç maddelerini toplamak için girişimler başlatmalı ve Kızılay yoluyla iletmeye çalışmalıyız.

Bütün bu çalışmaların bir parçası olarak Yönetim Kurulumuzca sendikamız tarafından üyelerimiz arasında yardım kampanyası başlatmaya karar vermiş bulunuyoruz. Bütün işyerlerinden üyelerimizin gönüllü katılımıyla elde edilecek fonları yetkili kurumların belirteceği dayanışma hesaplarına yatıracağız.

Yaşanan bu acı deprem ülkemizde doğal afetlere karşı acil önlemler alınması gerektiğini bir kez daha ortaya koymuştur. Başta beklenen İstanbul depremi olmak üzere tehlike arz eden tüm doğal afetler için gerekli yatırımların yapılmasını ve iyileştirme çalışmalarının sürdürülmesini bekliyor ve destekliyoruz.

Lastik-İş Sendikası olarak bir kez daha benzer yıkımların yaşanmaması umuduyla depremde hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı ve yaralananlara acil şifalar diliyoruz.

Editör: TE Bilisim