Bursa'nın Yenişehir ilçesindeki tarihi saat kulesini yuva edinen leylek çifti, bu bahar da yuvalarına geri döndü.Gürhan ADANA - Yenişehir Memleket / BURSA (İGFA) - Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın’ın “Şungar Çifti”olarak adlandırdığı leylekler, kuluçka döneminde olduğu için önceki yıl saat kulesindeki restorasyon ertelenmişti.

Yenişehir’in simgelerinden tarihi saat kulesinin tepesine yaptıkları yuvayla özdeşleşen leylek çifti, bu yıl da yuvalarını tercih etti. Leylek çifti önceki gün yuvalarına geri döndü.

Yaz lastiğine geçiş zamanı geldi. Yaz lastiğine geçiş zamanı geldi.

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın yaptığı paylaşımda, "Hoş geldin Şungar Leylek, seninle birlikte Yenişehir’imize bereket, bolluk ve sağlık gelsin. Ayağın uğurlu gelsin inşallah" dedi.

Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi’nin, Kayı Boyundan geldiğini anımsatan Başkan Aydın, “24 Oğuz Boyundan biri olan Kayı Boyunun ongunu yani totemi Şungarkuşu. Osman Gazi’nin kurduğu Yenişehir’ de biz de bu isimden esinlenerek Leylek çiftimizi ‘Şungar’lar olarak anmaya karar verdik” dedi.

Hatırlanacağı gibi, Yenişehir'de tarihi Saat Kulesi'nde belediye tarafından başlatılan onarım ve düzenleme çalışmaları 2019 yılında da yabani güvercin yavruları ve yumurtalarının zarar görmemesi için durdurulmuş, çalışmaların sürdürülmesi için kuşların büyüyüp uçması beklenmişti.

Kaynak: igf