12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Bursa'nın Mudanya ilçesinde düzenlenen programla kutlandı.BURSA (İGFA) - İstiklal Marşı’nın kabul edildiği 12 Mart’ın 102. yılı dolayısıyla Mudanya ilçesinde de Kaymakamlık koordinesinde hazırlanan program Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Programa Mudanya Kaymakamı Vekili Nilüfer Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan, Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Topal’ın yanı sıra protokol üyeleri ve okul idarecileri ile bir grup öğrenci katıldı.

Özmen, köy okulunda iyilik yolcularını anlattı Özmen, köy okulunda iyilik yolcularını anlattı

Sami Evkuran Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerince hazırlanan program, günün anlam ve önemini belirten konuşma ile başladı. Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan sinevizyon gösterisinin yanı sıra öğrenciler tarafından hazırlanan oratoryo gösterisi yapıldı.

Etkinlikte, 12 Mart dolayısıyla ilçede okullar arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere de hediyeleri ilçe protokolü tarafından takdim edildi. 

Kaynak: igf