Karabağlar Belediyesi'nin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında geleneksel olarak düzenlediği “Bağımsızlık Koşusu”, 19 Mayıs Perşembe günü yapılacak.İZMİR İGFA- Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak basarak ulusumuzun kurtuluş mücadelesini başlatmasının 103. yılında gerçekleştirilecek koşu için başvurular devam ediyor.

Bağımsızlık Koşusu, 19 Mayıs Perşembe günü saat 16.00'da Üçkuyular Fahrettin Altay Metro çıkışından başlayacak ve Bahçelievler Uğur Mumcu Parkı'nda sona erecek. 4.5 kilometrelik koşuya katılacak 15 yaş üstü vatandaşlara tişört ve tamamlayanlara da katılım belgeleri verilecek. Ayrıca ilk üçe girenler yarım ve çeyrek altınla ödüllendirilecek.

Geleneksel olarak düzenlenen Bağımsızlık Koşusu'nun pandemi nedeniyle 2 yıldır yapılamadığını hatırlatan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Pandemi koşullarının hafiflemesiyle vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği Bağımsızlık Koşusu'nu yeniden düzenliyoruz. Karabağlar Belediyesi olarak Cumhuriyetimize ve Mustafa Kemal Atatürk'e sahip çıkmaya her zaman devam edeceğiz.Koşuya katılacak vatandaşlarımıza şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

Kaynak: igf