KOCAELİ (İGFA) - 6 Şubat sabahı merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ili etkileyen iki büyük depremin ardından zor günler geçiren afetzedeler için Kocaelililer seferber oldu.

Bundan 24 yıl önce 1999 depremini yaşayan Kocaelili vatandaşlar, birbirlerinin halinden anlayabilmek, yaraları sarabilmek adına gönüllülük esasına dayalı çalışmalar başlattı. Bu bağlamda Kocaeli Büyükşehir Belediyesine bağlı Anne Şehir katılımcıları da depremzedeler için tek yürek olarak gönüllerini hoş etmek için çaba gösterdi.

Vatandaşın getirdiği yeni kıyafet, ayakkabı, hijyen malzemesi, bebek ürünleri, kuru gıda, temizlik ürünleri vb. daha pek çok gerekli olan eşya ve yiyecekler toplandı.

Kocaeli’ye gelen depremzedelerin ihtiyaçları çerçevesinde onların kullanımına açıldı. Anne Şehir katılımcıları ve gönüllü vatandaşların getirdiği ürünlerin arasında bebeklerin ihtiyaçlarından tutun da hasta ve yatalak olan kişilerin kullanımı için yetişkin bezi bile getirildiğini belirten yetkililer; Kocaelililerin zor zamanda bir olmanın, dayanışmanın en güzel örneğini sergilendiğini belirttiler.

Konya'da hafızlık öğrencileri iftar programında buluştu Konya'da hafızlık öğrencileri iftar programında buluştu

Hafta içi 08:30-17:30 saatleri arasında hizmet veren tesislerde depremzede vatandaşlar ihtiyaçlarına göre gerekli ürünleri ücretsiz alabiliyor.

Kaynak: igf