Kadınlar Hentbol 1. Ligi B Grubu’nu lider tamamlayan Bursa Büyükşehir Belediyespor Kadın Hentbol Takımı, Süper Lig yolunda son virajı olan play-off müsabakalarına başlıyor.BURSA (İGFA) - Bursa Büyükşehir Belediyespor Kadın Hentbol Takımı Süper Lig yolunda son viraja girdi.

Halkbank Kupa Voley’de 9. kez şampiyon Halkbank Kupa Voley’de 9. kez şampiyon

Ligde normal sezonu 19 maçta 18 galibiyetle zirvede tamamlayan Poyrazın Kızları, Zonguldak’ta gerçekleştirilecek play-off’taki ilk maçında 22 Mayıs 2023 Pazartesi günü (yarın) saat 16.00’da A Grubu dördüncüsi Trabcon Ortahisar Belediyespor ile karşı karşıya gelecek. Gruplarını ilk 4 sırada bitiren 8 ekibin yer alacağı play-off’ta A Grubu’ndaki rakipleriyle karşılaşacak olan Bursa Büyükşehir Belediyespor, maçlarını Zonguldak GHSİM Site Spor Salonu’nda oynayacak.

Normal sezonu lider bitirmenin avantajıyla müsabakalara 3 puanla başlayacak olan Poyrazın Kızları, ikinci maçında 23 Mayıs 2023 Salı günü saat 12.00’de A Grubu üçüncüsü Kırşehir Belediyespor ile karşılaşacak. 24 Mayıs 2023 Çarşamba günü ise saat 16.00’da Sivas Belediyespor ile karşı karşıya gelecek Bursa Büyükşehir Belediyespor, play-off’taki son maçını ise 24 Mayıs 2023 Perşembe günü saat 18.00’de A Grubu’nu lider bitiren Elazığ Sosyal Yardımlaşma Spor Kulübü ile oynayacak. Play-off müsabakaları sonunda ilk 2 sırada yer alacak ekipler 2023-2024 sezonunda Kadınlar Hentbol Süper Ligi’nde mücadele etmeye hak kazanacak.

Play-off maçlarına Bursa Büyükşehir Belediyespor ile Elazığ Sosyal Yardımlaşma Spor Kulübü 3’er puanla başlarken, Sivas Belediyespor ve Polatlı Belediyespor 2’şer, Kırşehir Belediyespor ve Aksaray Belediyespor da 1’er puanla başlayacak.

Kaynak: igf