Edirne'de Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, ihalesi yapılan Keşan Kent Müzesi bahçe düzenlemesi işi ile ilgili bilgi verdi.Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA)  -  Keşan Kent Müzesi bahçesinde yapılan basın açıklamasında; Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Andaç Gedik, Destek Hizmetleri Müdürü Aytuğ Bayır, Park ve Bahçeler Müdürü Ali Caner Serbes ve Kent Müzesi Koordinatörü Arkeolog Aslı Avcı katıldı.

Kent müzesi çevre düzenlemesi yapım işi ihalesinin sonuçlandığını belirten Helvacıoğlu, “179 kalem inşaat, elektrik, mekanik, peyzaj işlerini içeren ihalemiz 10 milyon 489 bin 129,23 TL bedel ile bir firmamızda kaldı. Önümüzdeki hafta sözleşme imzalanacak. 8 ay sürmez bahçemizde çalışmalarımızı tamamlayacağız. Temmuz ayı gibi müzemizin bahçemizde meydan edasında çayımızı içeceğiz. Keşan’ımıza 4,5 dönümlük 2. bir meydanı kazandırıyoruz. Duvarları kaldırıyoruz, Necati İşcan Caddemizi taş görünümüyle müze bahçemizin içerisine alıyoruz. Yol olacak ama içerisinde görünecek. Proje kapsamında ilk işimizin ön cephede bulunan duvarların yıkımını gerçekleştirmek. Yani müze bahçesi artık bir meydan havasında Keşan’a hizmet edecek. Heyecanlıyız. Haziran, Temmuz aylarında çok iyi işlerin olduğunu göreceksiniz. 4 bin metrekareden oluşan modern taş grubumuz ile zemin düzenlenecek, yer aydınlatmaları, bahçe içerisinde amfi, kafeterya, şehir mobilyalarıyla estetik katacak çok güzel bir meydan hazırlayacağız. Tramvay ise son aşamada olacak.” dedi.

Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret

“PROJELERİMİZİ BİR BİR GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Kent müzesi bahçesinin bir farkındalık yaratacağını ifade eden Mustafa Helvacıoğlu, “Cumhuriyet Meydanımızdan sonra tarihi bir müzemiz olacak. Keşan’a yakışan bir çalışma. Projelerimizi bir bir gerçekleştiriyoruz. Herkes memnun ve mutlu. 1 yılımız var ve söz verdiğimiz projelerin %75’ine kadar geldik. Süremiz bitene kadar da verdiğimiz sözlerin %85’ini tamamlamış olacağız. Ne söz verdiysek yerine getirmeye çalışacağız.”

“2024 YILINA KADAR MÜZE KONUSUNDA VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTACAĞIZ”

Müzenin dış cephesindeki çalışmaları tamamladıklarını dile getiren Helvacıoğlu, “Önümüzdeki hafta bir Ankara ziyaretimiz olacak. İçi ile ilgili çalışmalarımız olacak. Bakanlığımızın da desteğiyle içerisini de organize edeceğiz. Yani 2024 yılına kadar müze konusunda verdiğimiz sözü tutacağız. Ekibimiz de Keşan’a hizmeti dertlendi ve canla başla çalışarak yolumuza devam ediyoruz.”

Müzenin üst katının Keşan’ın 100 yılını anlatacağını, alt katın ise sanat merkezi olacağını dile getiren Mustafa Helvacıoğlu, “BSM’nin ikinci şubesi olacak. üst kat ise Keşan’ın sosyal-kültürel yapısını sergileyecek. Hastane Caddesi, kent müzesi, müze bahçesi, Cumhuriyet Meydanı, çarşı ile ilgili her şey bitecek. Bu yıl biraz daha sabır istiyoruz. Keşan’ı markalaştıracağız, daha huzurlu bir hale getireceğiz. İşimize devam ediyoruz. Keşan’da yaşayan herkes Keşan ile gurur duyacak. Söz verdiğimiz projelerin %85’ini yapacağız. Kalan ’lik bölümü Allah izin verirse yeni döneme aktaracağız" dedi.

Kaynak: igf