Her insan, sevmekten deli olmasa da en azından gördüğünde başını okşayacak kadar seviyordur hayvanları. Hayvan sever biri olmak, bir insanın gerçek sevgi ve merhamet kimliğini açığa çıkarır. Her insan, her hayvana sempati duyamaz elbette. Fakat içinde hiç bir hayvana sevgi beslemeyen bir insanın, ben insan sevebileceğini de düşünmüyorum.

Hayvan sever duygusal açıdan gelişmiş insanlardır,

Hayvan sevmeyen bir insan, insan da sevemez.

"Hayvan sevmeyen, neden insan sevmesin" diyenler, boşuna kendinizi kandırmayın. Gerçek ve samimi sevgi, karşılık beklenmeden olandır. Hayvan sevgisi de bunlara en büyük örnek. Bana göre de insanlardan çok çok fazla karşılık verdikleri kesin. Samimi ve içten sevgi beslemek, her yüreğin becerebileceği iş değildir.

Değerli bir arkadaşımın, isteği üzerine bu konuda bizim de su taşıyan karınca misali bir faydamız olsun istedik.

Arkadaşımın can alıcı sorusu şuydu koca koca büyükşehir Belediyelerimiz bu konuya neden çözüm bulmuyor sürekli toplatıp toplatıp, birbirlerinin sınırına bırakıyor. Bir süre sonra hayvanlar aç kaldıkları için ölüyor yada insanlara saldırıyorlar.

Bir sosyal paylaşım sitesinde Sevpati isimli sayfa üzerinden bir araya gelen gönüllü hayvan severlerin oluşturduğu grup güzel, anlamlı ve bir o kadar da örnek olacak bir etkinliğe imza atıyorlar. Hayvan severler sokak hayvanları için, Tahta paletler ve elde ettikleri malzemelerle canların başını sokacağı kulübe yapıyor doyuruyor yavruların hayatta kalması için azami gayreti gösteriyorlar.

Burada vatandaşımız bunu yapabiliyorsa Belediyelerimiz en alasını yapamaz mı?

Belediyelerimiz, (geneli olmasa da) bu konu da barınak yöntemini seçmiş ve burada yaşatmaya çalışmaktalar. lakin "Belediye barınakları yaşam alanı değil, 'sahipsiz veya güçten düşmüş hayvanların toplatılması kısırlaştırılması, aşılanması, gerekli tıbbi bakımlarının yapılması, alındığı ortama geri bırakılması, sahiplendirilenlerinin kayıt altına alınmasıyla ilgili hususlarda gerekli tedbirlerin alınması gereken birimdir.

Durum şudur ki bu canlılar toplanıp barınaklarda tutulmakta doğasından alıkoyulmaktadır.

Hayvan Hakları Kanunu’nun 6. Maddesi “Bu maddeye göre sokaklarımızda hayvanlar bizimle beraber yaşar. Hayvanlar sadece kısırlaştırmak veya tedavi maksatlı alınırlar bulundukları yerden ve aynı yere geri getirilirler. Her toplama usulsüzdür ve yasaya aykırıdır. Bunu yapan belediyeler suç işler.

 “İlk olarak kaçak üretim, kontrolsüz üretim son bulmalı. Sokaktaki hayvan kısırlaştırılmalı, kayıt altına alınmalı, evdeki hayvanlar kayıt altına alınmalı. Böylelikle evdeki hayvanlar terk edildiğinde kimin terk ettiği belirlenmeli, Sokağa giden hayvan mutlaka kısırlaştırılmalı. Hayvanların karınları doyurulmalı, besleme noktaları yapılmalıdır..

"Kanunda ve kanunun uygulama yönetmeliğinde diyor ki; ‘Kendi ilçe sınırları içinde hastaneler okullar, iş yerleri, restoranların artık kalan malzemeleri belediyeler alır. Ama belediyeler bunların hiçbirini almıyor. Kuru mama ihalelerine giriyorlar. Aç insan gibi düşünün açlık kolay bir şey değildir canlı için. Hayvanların canlı olduğunu bilmek gerekir her şeyden önce.”

İçinizden insan ve hayvan sevginiz hiç eksik olmasın.

Sevgi dolu günler geçirmeniz dileğimle…