Rakip gördüğü Rusya'nın başına Ukrayna belasını sarıp, Asya kıtasının doğusunda ve Pasifik Okyanusu'nun batı kıyısında bulunan Çin'e yelkenleri açan Amerika'nın ülkemizin de aralarında bulunduğu dünya ülkeleri üzerinden kaç hava üssünün olduğuna baktığımızda 800'e yakın üssün olduğunu öğreniyoruz.
Yani parasını ödediğimiz F-15 uçak projesinde taca atılmamıza rağmen barışmak adına önce Ermenistan ile olan ilişkileri gözden geçirip, yumuşama mesajları verme sözü sonra Suriye'ye yapılacağı söylenen operasyonların hatırı için bedelleri milyon dolarlar bulan 16'ları tamir ve yeniden dizayn etmek için gönderdiğimiz Amerika'nın dünyaya hükmetmek için her ülkeye bir değil birkaç tane hava üssü yaparken masraf olmuyormuş gibi, Ardahan'a istediğimiz havaalanı ülkenin bütçesini batıracak deriz.
Evet, her sabah uyanıp, günlük olarak merhaba dediğim ve haber linklerimizin bulunduğu mesajı attığım okurlarımdan biri yani 8 bine yakın dostum, arkadaşım, yakınımın telefon ve isminin bulunduğu telefonumun rehberinde olan ve 'Ardahanlı grafik Selami' diye kayıt ettiğim bir Ardahanlı dostumun 'Doğu Expresi Durağı Gibi Ardahan Havaalanı da Unutuldu 'manşetli Gözlem Göle adlı gazetemizin manşetini okuduktan sonra bana attığı mesajı sizinle de paylaşmak isterim.
Çünkü pazartesi sendromuyla uyanıp, ilk iş olarak okurlarımla sitemizin, gazetelerimizin haber ve yorum dolu linklerini bir merhaba başlıklı, güzel bir hafta geçirmeleri umuduyla paylaşıp, moral vermeye çalışırken 'Ardahan'da havaalanına ne gerek var hocam? Çevre ve gürültü kirliliğinden başka ne faydası olacak? 1 saat ötede Kars havalimanı varken Ardahan'a havalimanı gereksiz diye düşünüyorum.' şeklinde bana geri dönen mesajın haftanın ilk günü moralimi bozar şekle dönmüştü.
Yani ülkenin kuzey sınırında bulunan ve Gürcistan'dan sonra Ukrayna'ya saldırılan Kafkasya sınırında bulunan Ardahan'a havaalanı neden yapılmıyor bu yönde başlatılan kampanya neden unutuldu diye attığımız manşet haberimiz bizzat bir Ardahanlı tarafından gerek yok' denmişti.
Gerçi aynı fikirde olan ve 'önce karayolları, bölünmüş yollar' deyip ama kendi ilçesi Göle'yi Ardahan'a bağlayan yolu 20 yıldır yaptıramayan Ardahan'ın iktidar millet vekili de aynı şeyi söylemişti.
Evet, Ardahan ile aynı gün vilayet olan Iğdır'ın da içinde bulunduğu ülkemin bir çok iline yapılan Havaalanı için Ardahan'a gerek yok diyen bu arkadaş yani grafik Selami diye telefonumun rehberinde bulunan Ardahanlı ve onun 4 dönemdir seçtği milletvekili gibi bir çok Ardahan'lıda aynı derken   2021  yılı sayımına göre  94.932 olan nüfusun,göçler nedeniyle  2000 bin kişinin daha göç ettiğinin ve nüfusunun  74.932  düştüğü söylenen  Ardahan'a havaalanına 'ne gerek var..' demek toprağımızı ne kadar sevdiğimizin göstergesi midir!?!? sevdasımıdır?!
Çünkü bizim 'havalanı yapılsın' dediğimiz Ardahan'ın yanı başında Kars'ta havaalanı olması yeter artar, hatta 
Peki, bu mesajı atan Ardahan ve ülke sevdalısına, başlattığı kampanyasına haber alamadığımız Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Ardahan'a hizmet getireceğim deyip 4 dönem üst üste seçilen ama başta eğitim, sağlık, ulaşım olmak üzere beklenen hizmetleri getirtemeyen, havalanının gelmesine karşı olan milletvekili ve kendisi gibi düşünen Ardahanlılara ben ne cevap verdim?
Haftanın ilk günü gelen ve tüm enerjimi kısıtlayan , beni geren delirten saçma mesaja yazılı cvp vermektense,  o sinirle sesli mesajla cevaplarken Ardahan'ı kimin çok sevdiğini, kimin ihanete varan bir bakışla her yıl boşalan Ardahan'ın ülkemin neden geri kaldığını da düşünüyor ve sesli mesaj için  haykırdığım telefona konuşurken yanımdan gelip, geçenlerin 'Bu adam delirdi mi, kendi kendine ne bağırıyor' dercesine bana bakışlarından anlıyordum.
İşte o mesajım ve 15 Ağustos 2014 yılında ele aldığım yazımın bugüne kadar neden sonuç vermediğinin ve çantacıların, türkücülerin, kenti tanımayanların aklında yokken verilen mücadele sonucu 1992 yılında vilayet olmasına rağmen ileri değil hep geriye gittiğinin açık örneği..
Ve aşağıda ki sesli mesajımı burada yazıya dökmeden önce bir değil, bir kaç soru soracağım hem Ardahanlı grafik Selami'ye, hem bir türlü bitmeyen yolları yaptıramayan iktidar milletvekiline ve bu ikisi gibi düşünenler cevaplasın diye..
-Ey Ardahanlılar niye havalananına karşı çıkıyorsunuz anlamıyorum, bu düşüncenizle Ardahan'ı seviyormusunuz yoksa bir Ardahanlı olarak bilerek veya bilmeyerek ihanet mi ediyorsunuz?.. Yoksa ilk olarak Ardahan İl olsun, Ardahan gümrük kapıları açılsın, Ardahan'a üniversite istiyoruz..' gibi onca çıkışı yapıp, bunlar gerçekleşirken işlerin kaymağını sizin gibi yiyemeyen ben boşuna çırpınıyorum ve o kadar mı salağım?!..
Bilmem ama kendisine bir hışımla verdiğim sesli cevabımı dinleyip, bu kez de adeta dalga geçercesine,  'Bu konuyu Ardahan'a geldiğim zaman yanınıza uğrayıp (eğer ısmarlarsanız) çayınızı içerek konuşuruz, tartışırız sizinle.' şeklindeki ikinci cevabı ve benim kendisine verdiğim sesli cevabımın dökümünün yarısı...