Demirel'in "Kürt realitesini tanıyoruz", Mesut Yılmaz'ın, “AB yolu Diyarbakır’dan geçer” demelerinin üzerinden kaç yıl geçti bilmem ama bu kez kayyumla belediyesi yönetilen Diyarbakır'a bir kez daha giden Erdoğan'da yıllar önce "Kürt sorunu benim sorunumdur.' demiş olduğunu hatırlarken 5 çocuğu, 6 torunu olan bir Kürt gazeteci olarak son günlerde yaşanan tartışmalara bakmak istesem de 'son umut, mahkemesi kapatılmak istenen Anayasa'da' denen dezenformasyon yani yeni sansür yasasını hatırlıyorum.
Ve geriye dönüp, şu an bu dünyada olmayan Evren, Demirel, Mesut Yılmaz, Erbakan, Türkeş ve adına Kürt Sorunu denen sorunu yok sayıp, 'Bu olsa olsa terör olaydır' deyip, 'Zaten kökünden çözdük, aha bitti, bitirildi' diyen kaç içişleri, savunma bakanı, ölümü şüpheli denen Eşref Bitlis gibi onca komutanların bu yöndeki demeçlerine bakmak istiyorum.
Ve onca demeç, açıklamayı tek tek arayıp bulmak istesem de, bir anda vazgeçiyor 5 yetmedi 10 ve 15 maaş alan değil, 'çocuk yapan PKK'lılar kim acaba?' diye sorulan sorulara cevap arayan, ararlarken de biz Kürtlere 'Erdoğan size terörist dedi..' diyen ulusalcıların yani sözde solcuların tutum, söylem ve hal, hareketlerine bakıyorum.
Ve bunların yani Erdoğan'ı çürütmeye kalkanların karşı deyişlerine bakarken aynı Erdoğan'ın Kültür Bakanlığına bağlamaya çalıştığı Alevilerden biri olan eski komutan, demediğini bırakmadığı AK Parti'ye geçen vekilin eşine dediklerinden daha ağır ve incitici anlam, adlandırma yani kısacası faşoluklarını duyup, işitip, okuyoruz. 
Efendim Erdoğan bunu PKK'lılara derken üstü kapalı olarak Kürtlere dediğini yani Kürt olanların hepsini PKK'lı ilan ettiğini belirten ulusalcı faşist kafaların küçük beyinciklerinde hep duran Kürt düşmanlığının en açık ve bariz örneği 'Efendim Erdoğan azınlıklara böyle diyemez, ayıp etmiştir' diyordular.
Derlerken bu ülkenin nüfusunun büyük bölümünü olduğu gibi özünü taşıyan onca Kürde 'azınlık' demekle aslında kendilerinin politikaları yüzünden bugüne kadar gelen ve hala çözüm aranan sorunun başrolcüleri bunların olduklarını da görmekteyiz.
Ha unutmadan kimyasal silah konusunda da bir tartışmanın devam ettiği bir sırada Deniz Gezmişlerin asılması için el kaldıran CHP'liler arasında dedesi bulunan aynı CHP'nin sözcüsü Öztırak'ın son sözleri bu ulusalcı faşist kafaları anlatan ve 'tencere dibin kara benimki seninkinden kara' dedirtiyor gibiydi...
Neyse dedim ya dezenformasyon yani 3 yılla başlayan son sansür yasası ve onca 'Sakın düşünme' diyen yasa, anlayış, bakış varken ben 10 yıl önceye yani Erdoğan'ın Diyarbakır'a yapacağı ziyaretle yeniden gündemin ilk sıralarına çıkacağa benzer olan Kürt sorunu gibi hiçte güncelliğini kayıp etmeyen iki yazımıza bakıp, adeta bugünü anlatan o yazılarımı okumayanlarda okusun diyerek yeniden yayınlamayı daha uygun buldum.
Çünkü en iyisi bu tartışmalarda uzak durmak, durup, durduk yere kendi başımıza da yeni bir sorun açmayalım, en iyisi kendi kendimizi otosansürleyip yıllardır içinde çıkılamaz hal alan ve aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık olan konuyu onlara bırakmak en iyisi.
 Ve şimdi çoğu çoban olan Afganlarla ilgili yazıma ve yeşil sahada kalmak için mücadele eden Amatör takımlardan biri olan ama şimdi adı olsa da kendisi olmayan Aktaş gibi Türkgözü (Badele) Gümrüğü olmasına karşın ithalat/ihracatın sıfır derecede olduğu Ardahan'a bakalım..

**Afgan takımı..
Dün çıktı, maçta 9 gol yiyen Ardahanspor’un Kulüp başkanının maç sonrası yaptığı açıklamaya baktığınızda neredeyse delireceğini görmek mümkün.
Çünkü Ardahan’ı temsil eden bir futbol takımının Ardahan’ın ileri gelenlerince desteklenmediği gibi var olan imkanlardan da yararlandırılmadığını görürsünüz.
Buna örnek olarakta Afganlara tahsis edilen İl Spor Müdürlüğüne ait kapalı spor salonu gibi tesissilerinin bile Ardahan Spor’a verilmediğidir.
Ardahanspor’un Başkanı Uğur Kaçar’ın bu ağır sitemine baktığınızda Ardahan’ı temsil eden ve onun ileri gelenleri olanlar olarak tanınanların Ardahan’a olduğu gibi Ardahan Spor’a ve diğer sportif etkinliklere da sahip çıkmadığını da görmek mümkün...

**Badele/Türkgözü..
Çıldır Aktaş’ı açmaya hazırlanan Ardahanlıların yıllardır açık olan Posof Türkgözü’ne ne kadar sahip çıktıklarını soracak olursak, önünüze koskoca bir sıfırın çıkacağından emin olan.
Çünkü sınır kapısı, dış ticaret, ithalat ve ihracat nediri merak etmeyen ve bu yönde ‘ne yapabilirim’ i hiç akıl edemeyen Ardahanlının kendini değiştirmeme inadı dolaysıyla Kafkaslara açılan önemli bir kapı olan Posof Türkgözü (Badele) maalesef hakkettiği katkıyı ne Posof’a nede Ardahan’a sunamamıştır...
Bundan etkili olan diğer bir neden ise Posof’un değişmezi olan, Ankara’da, Avrupa’da gelmeyen belediye başkanıdır...