Uzun yıllar önce bölgedeki sanayicilerin bir araya geldiği bir toplantıya katılan İtalyan bir iş insanının “ Türkiye heyecan dolu bir ülke çok hoşuma gidiyor” şeklindeki konuşmasına “neden” diye sorduğumuzda “İtalya’da bizim aylar hatta yıllar sonra ne yapacağımız belli, hayat stabil ancak Türkiye heyecan aksiyon dolu bir ülke bırakın bir hafta sonrasını gün içerisinde gündem 3-4 kez değişiyor, dünyada böyle aksiyonu bol başka bir ülke olduğuna inanmıyorum” cevabını vermişti.

Geçtiğimiz ay 05 Şubat gecesi uyuduk sabah şu ana kadar 46 bin kişinin hayatını kaybettiği Kahramanmaraş merkezli deprem meydana geldi, Geçtiğimiz Cuma günü artık nerede ise nihayete erecek olan Millet ittifakına mensup altılı masadan İYİ Partinin Genel başkanı Meral Akşener’in çekilme haberi siyaseten bir deprem etkisi yaptı.

Dolayısı ile geçtiğimiz cuma gününden beri Türkiye’de tek gündem İYİ Parti, Ülkemizde son drece köklü partilerin baraj altı kaldığı bir dönemde 25 Ekim 2017 tarihinde kurulan ve henüz beş yaşında olan bir siyasi partinin ülke siyasetinin bundan sonrasını dizayn edecek duruma gelmesi kolay bir hadise olmasa gerek.

Bizim çevremiz oldum olası milliyetçi ve muhafazakar inşalarla dolu, dolayısı ile başta siyaset olmak üzere sosyal ve ticari hayatta bu kitlenin hayata bakışları bizimde dünyaya bakışımızı şekillendiriyor.

İYİ Partinin de içerisinde bulunduğu altılı masa geçmiş dönemi saymazsak aşağı yukarı bir yıldır toplanıyor toplantıdan sonra alınan kararlar kamuoyu ile paylaşılıyordu.

Geçtiğimiz hafta yani sondan bir önceki toplantıya girilirken bu hafta içerisinde yani sembolik olarak “13. Toplantıda 13. Cumhurbaşkanı” sloganı ile adayın belirlenileceği hesap ediliyordu.

Ancak İYİ Parti Genel başkanı Meral Akşener başkanlığındaki İYİ Parti’nin “Biz artık Altılı masada yokuz “şeklindeki açıklaması Türk siyasetini bambaşka bir noktaya getirdi.

Süreci başından beri takip eden ve daha çok İYİ Partinin Millet ittifakında olmasını istemeyen bir kitle “İYİ Parti masadan kalksın yoluna tek başına devam etsin yapılacak ilk seçimde oy oranında patlama olur” fikrini savunuyordu.

İYİ Partinin “Biz artık yokuz” açıklaması sonra sözünü ettiğimiz kitlenin bir kısmı “Sayın Akşener masadan kalkmakla yanlış yaptı, masadan kalkmayacaktı” fikrini öne sürmeye başladılar.

Bizi sosyal medya hesaplarından talip edenler, yazılarımızı okuyanlar, sohbetimize katılanların tamamı nerede ise iki yıldır İYİ Parti genel başkanı Meral Akşener’in gittiği il-ilçe-belde-köy ziyaretlerinin tamamına katıldığımızı ve oradaki seçmen taleplerini de anında kamuoyu ile paylaştığımızı çok iyi bileceklerdir.

O ziyaretlerde seçmenden bize iki talep geldiğini, bununda”

-Millet ittifakından ayrılın yolunuza tek başınıza devam edin

-Cumhurbaşkanı adayı olarak Mansur Yavaş yada Ekrem İmamoğlu’ndan birisini gösterin”

şeklinde olduğunu defalarca dile getirdik, yazdık, anlattık..

Dolayısı ile İYİ Parti genel başkanı Meral Akşener’inKazanacak aday” şeklindeki talebi sadece kendisinin değil, Edirne’den , Ardahan’a kadar tüm seçmenin ortak talebi haline gelmişti.

Türkiye’de siyasetin akşamdan sabaha değiştiğini, Birbirleri ile kanlı bıçaklı olan siyasetçilerin birden bire can ciğer kuzu sarması haline geldiği hepimizin malumu, Dolayısı ile yarın sabah “asla olmaz” dediğimiz noktada akşam saatlerinde olabildiğini görebiliriz.

Ancak bu noktadan sonra görünen o ki İYİ Partinin bir daha Altılı masaya katılması mümkün görünmüyor, bu noktada İYİ Partinin seçime yalnız katılacağı, Yine İYİ Partinin partiyi temsilen kendi Cumhurbaşkanı adayını kamuoyu ile paylaşacağı belli gibi.

Pek çok kez belirttiğimiz gibi “Siyasi partileri yöneticiler kurar, millet yaşatır” ifadesi Türkiye için tam bir yol haritasıdır, Kendisini son derece önemli gören bir siyasetçinin kurduğu siyasi partinin yüzde bir oy alamadığı hepimizin gördüğü bir hadisedir.

14 Mayıs pazar günü yapılacak seçime bu aşamadan sonra İYİ Partinin yalnız katılacağını düşünüyoruz, 10 mart tarihinde açıklanması beklenilen seçim süreci sonrası YSK’nin takvimine göre 81 ilde milletvekili adaylarını belirleyeceği ve seçime hazır olacağı gelen haberler arasında.

Ondan sonrası tamamen Türk milletinin bileceği iştir, İYİ partiyi iktidar yapar, Baraj altında bırakır, hiç kimsenin tahmin edemeyeceği bir oyla TBMM’de temsil ettirir gibi pek çok kararı seçmen verecek.

İYİ Parti 14 mayıs tarihindeki seçime hiçbir siyasi bagajı olmadan katılacak, Edirne’den, Ardahan’a kadar var olan sınırlarımız içerisindeki seçmen kararını verecek.

Sonrasında da İYİ Parti genel başkanı Meral Akşener’in belirttiği gibi “Ya tarih olacak ya tarih yazacak”

Karar seçmenin..