Türkiye’ninilk para iadeli alışveriş sitesi Avantajix.com’un kurucu ortağı GüçlüKayral, önceki yıllarda e-ticaretin bayram cirolarını ağırlıklı olarak tatilsatışlarının oluşturduğunu anımsattı.

Bu yılise hem pandemi hem de tatilin kısa olmasından dolayı KurbanBayramı’nın ağırlıklı olarak evlerde geçirileceğini kaydeden Kayral, şunlarısöyledi:

“Yıllarsonra ilk kez evde geçirilecek bayram öncesi alışverişler erkenden başladı. AVMve çarşı, pazar ziyaretleri konusundaki kaygılar hala tam olarak giderilmişdeğil. Bu yüzden bayram alışverişlerini, hediye alımlarını online mağazalardanyapan çok geniş bir kitle var. Ayrıca dini vecibelerini yerine getirmekisteyen, ancak hayvan alım ve kesim yerlerinin hijyen açısındangüvenirliliğinden endişe duyanlar da marketlerin online kurban satışlarınayöneldi. Bu yıl bayramda e-ticaret sektörü 1 milyar liralık ciro hedefliyor”dedi.

4,5günlük bayram iznini tatil yaparak değerlendirmek isteyenlerin de online kurbansatışlarına yöneldiğini anlatan Kayral, “Eskiden uzun tatillere rast gelenKurban Bayramı’nda insanlar bir yerlere gitmeyi tercih ettiğinden dolayıkurbanlık satışları düşerdi. Marketler kurban etlerini en fazla 2-3 günbeklettiğinden online kurban satışları olumsuz etkilenirdi. Bayram izni kısaolacağından bu olumsuz durum da ortadan kalkmış oldu. İnsanlar tatil ya dakurban kesimi arasında tercih yapma derdinden kurtuldu” diye konuştu.


Online Kurban Satışının Avantajları

Kayral, kurbanlıklarını marketlerden online satın alanların sahip olacaklarıavantajları da şöyle sıraladı:
Kurban alımındaki karmaşadan kurtulunması: Son yıllarda modernhayvan pazarları kurulsa da bu yerlere ulaşımın zorluğu, bütçeye uygun birkurbanlık bulmak için saatlerce dolaşmak zorunda kalınması, insanları onlinepazarlara yönlendirmekte. Oturduğun yerde birkaç “tık” ile istediğin cinstekurbanlığı satın alabiliyorsun.

En uygun fiyata kurbanlık alınması: Online kurbanlık satışınınyaygınlaşması internette fiyat araştırması yapmayı kolaylaştırdı. İstediğiniztürdeki bir kurbanlığı en uygun fiyatla nereden satın alacağınızı birkaç tıklaöğrenmek mümkün. Ayrıca alışveriş yapan herkese para veren Avantajix.comgibi cashback siteleri üzerinden marketlerin internet sitesinegirilmesi halinde kurban alımı benzersiz şekilde ucuza gelebiliyor..

Dini vecibelere uygun, hijyenik kesim yapılması: Marketlerin kurbankesim işlemleri son derece profesyonelce yapılıyor. Kurban kesim yerlerindenoter, din görevlisi ve veteriner hekim görev yapıyor. Bu kişiler kasaplarınhijyenik koşullarda İslamı usullere uygun şekilde kurban kesimiyapılmasını sağlıyor. Kesilen kurbanlıklar, istenilen şekilde parçalaraayrılıyor. İstenirse randevu alınarak, kurban kesilirken başında durabiliyor.İsteyenler de vekalet vererek kurbanlıklarını kestirebiliyorlar.

Teslimat kolaylığı sağlanması: Kurbanlıklar parçalara ayrılıppaketlendikten sonra Bayramın son gününe kadar mağazalardan alınabiliyor. Ya dakoli halinde adrese teslim edilebiliyor.

Editör: TE Bilisim