İSTANBUL (AA) - Teknopark İstanbul’da çalışmalarını sürdüren sağlık ve biyoteknoloji odaklı 8 girişim, "Açık Kapı: İş Dünyası ile Buluşma" etkinliğinde yatırımcılar ve kurumsal firma temsilcileri ile buluşuyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Türkiye girişimcilik ekosisteminin en büyük destekçilerinden Teknopark İstanbul’un kuluçka merkezi Cube Incubation aracılığıyla gerçekleştirdiği girişimci-yatırımcı ve firma buluşmalarının yedincisi 29 Kasım'da gerçekleşecek.

"Açık Kapı: İş Dünyası ile Buluşma" isimli etkinlikle Teknopark İstanbul, hem alt yapı hem de finansal destek sağladığı sağlık ve biyoteknoloji odaklı 8 girişimciye projelerini hayata geçirmeleri için yeni ortaklıklar kurma şansı sunacak.

- Yatırımcılarla yüz yüze görüşme imkanı

Etkinlikte güçlü kurum ve firmalar, sağlık ve biyoteknoloji odaklı girişimleri yakından tanıma imkanı bulacak. Yeni ortaklıkların oluşmasına zemin hazırlayan girişimci-yatırımcı ve firma buluşmasında girişimciler, proje ve ürünlerini yatırımcı ve kurumsal firma temsilcilerine yüz yüze anlatacak.

Etkinlik kapsamında projelerini sergileyecek olan sağlık ve biyoteknoloji odaklı Teknopark İstanbul girişimleri şu şekilde:

"Activebioworks; Isparta yağ gülü (rosa damascena) atığından biyoteknolojik ileri dönüşüm yöntemi ile yüksek antioksidan kapasiteli aktif kompleks oluşturulması üzerine çalışıyor. Bloocell; Kemiğe bağlı yaralanmalardaki ortopedik, dental, plastik ve rekonstrüktif cerrahi gibi uygulamalarda standart kemik greftlemeden doku mühendisliğine kadar doku rejenerasyonu kazanımı alanında dünyadaki ilk ‘’yapay kemik” projesi üzerine çalışıyor. Kamlançu; Modüler tek foton tespit sistemi geliştiriyor.

İlko İlaç; Biyoteknolojik ilaç geliştirilmesi üzerine çalışmalar yürütüyor. Nanosilver; Nano Gümüş ile farklı teknolojik uygulamalar geliştiriyor. OMIC-A; OECD 439 cilt iritasyon protokolüne uygun ilk yerli hayvansız test platformu olan "OMİCA-Skin / Yapay Deri"yi geliştiriyor. RS Research; Kemoterapinin etkisini artırırken yan etkilerini azaltabilen ilaç adayları geliştirme hedefi ile çalışmalarını sürdürüyor. Umayana; Mukozal ve topikal yara formüllerinin geliştirilmesi üzerine çalışmalar yürütüyor."

Kaynak: aa