BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Edremit ilçesinde Karayolu Trafik Haftası kapsamında "Yayalar için 5 adımda güvenli trafik" etkinliği düzenlendi.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın katılımıyla Şehit Hamdibey Meydanı Terminal Kavşağı'nda gerçekleştirilen uygulamada, yaya geçidini kullananlara broşür dağıtıldı.

Vali Hasan Şıldak, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, trafik kuralları ile ilgili kamuoyunun dikkatini çekmek için çeşitli sloganlar hazırlandığını hatırlattı.

Uygulamanın yaya güvenliğine ilişkin olduğunu belirten Şıldak, "5 adımda yayalarımızın, özellikle yerleşim yerlerinde güvenli şekilde hareket edebilmeleri, trafikten olumsuz etkilenmemeleri için bu yönde bir farkındalık çalışmasıdır." dedi.

Vali Şıldak, "Yaya yolunda ilerle", "Görünür ol". "Trafik ışıkları varsa muhakkak trafik ışıklarına göre hareket et", "Yaya geçitlerini kullanalım, her yerden yolu bölüp geçmeyelim, yaya geçitlerini kullanalım" ve "Yola odaklan, dikkatli ol" mottosu ile mesaj verdiklerini, çocuklarla, vatandaşlarla bunu uygulamaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: aa