Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Türkiye’nin beklediği seçim kararını imzaladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzaladığı kararnameye göre Türkiye 14 Mayıs Pazar günü sandık başına gidecek. 85 Milyon 279 bin 553 vatandaşın bulunduğu ülkemizdeki seçmen sayısı henüz açıklanmadı. Seçim takvimine göre milletvekili aday adaylığını düşünen memurların 16 Mart tarihine kadar görevlerinden istifa etmesi gerekiyor.

İYİ PARTİ’DEN ADAY ADAYI OLACAK

Kocaeli Defterdarlığında uzun yıllar boyunca Milli Emlak Denetmeni olarak görev yapan, 2014 yılında MHP’den İzmit Belediye meclis üyesi adaylığı başvurusunda bulunan, son dönemde İzmit Belediyesinde müfettiş olarak görev yapan Yadullah Aktaş, görevinden istifa edecek. Aktaş, İyi Parti’den Kocaeli milletvekili aday adayı olacak. 

YADULLAH AKTAŞ KİMDİR?

1977 Kars doğumlu, İktisat Fakültesi mezunudur. İşletme Yüksek Lisansı, Siyaset Bilimi Yüksek Lisansı, halen İstanbul Üniversitesi Sosyoloji son sınıf okumakta. 17 yıl Maliye Bakanlığı bünyesinde Milli Eğitim Denetmeni, bir dönem kendi şirketinde Gayrimenkul değerleme Uzmanı, şirket Genel Müdürü, Memuriyete Milli Emlak Denetmeni olarak dönüş ve 2019 yılından bu yana İzmit Belediyesi Müfettişi. 2014 yılında Meclis Üyesi adayı olarak aktif siyasete girdi ancak seçilemeyince memuriyete dönüş yaptı. MHP'de Siyaset ve Liderlik okulu 4. Dönem (2010 yılı) mezunu. Evli ve Atahan ile Batuhan isminde iki oğlu bulunmaktadır.

Editör: TE Bilisim