Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, ‘Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplantısı’na konuk oldu.BURSA (İGFA)- Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyelerine, 36 aylık hizmet süreleri boyunca yürütülen çalışmaları ve hayata geçirilecek projeler hakkında bilgi verdi.

Göreve geldikleri 2019 yılından bu yana Yıldırım’da imardan kentsel dönüşüme, kültür sanat çalışmalarından spor yatırımlarına kadar birçok projeyi hayata geçirdiklerini dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Gönül Belediyeciliğinin en somut örneklerini hayata geçirmeye gayret ederek; hız ve hizmet kalitemizden ödün vermeden süratle çalışmaya devam ediyoruz. Hizmette öncelik gençlerin, çocukların ve kadınların diyerek onları önceleyen projeleri hayata geçiriyoruz.

Kadınların sosyal ve ekonomik yaşamdaki rolünü arttırmak adına kadın kooperatifleri ve girişimcilik ve eğitim merkezlerini ilçeye kazandırıyoruz. Yıldırım Belediyesi olarak kurduğumuz 8 kadın kooperatifi ile Bursa’da en çok kadın kooperatifine sahip ilçeyiz. Kadın girişimciliğinin desteklenmesi, kadınların istihdama kazandırılması ve kadınlarımızın ekonomik potansiyellerinin değere dönüştürebilmesi için kadın kooperatiflerinin kurulmasına öncülük edip, destek oluyoruz. Bunun yanı sıra gençlerimizi geleceğe hazırlamak için kütüphaneler, spor komplekslerini Yıldırım’a kazandırıyoruz. Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi, Yıldırım Sosyal İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi ve Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi bu yatırımlarımızdan bazıları. Değerlerin șehri Yıldırım’a hizmet üretmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Kaynak: igf