Vatanını seven, bayrağına âşık, milletiyle barışık her insan evladı adına ört ki ölem Birader.
Ülkemizde vuku bulan güncel resme bakarak, geleceğimiz adına, istikbalimiz adına umutlanmak ne mümkün. Umut, bir sonbahar resmi gibi, sararmış ve dökülmeye hazır birer yaprak gibi duruyor karşımızda.
Yazarken kelimelerin ağırlığı altında eziliyorum.
Her kelime birer ok gibi bağrıma saplanıyor.
Bağırsam duyanım yok, sessizce mırıldanıyorum yüzüme bakanım yok, ağıt yakıyorum ağlayanım yok.
Ört ki ölem birader.
İçinde yaşadığımız zamanın en önemli vasıflarından biri yalan ve yalanın gerçekle çiftleşmesi sonucu dünyaya gelen melez yavrusu, algı.
Neye inanacağınızı, neye ne kadar inanacağınızı bilmek büyük bir maharet istiyor.
Maharetli yalan söylemek, insanların temel gayesi haline gelmiş durumda.
Kendinizi bu yalan makinelerinin şerrinden korumak için çelikten zırhla donatmanız kaçınılmaz.
Aksi halde hayal kırıklıklarınız, hayatınızı çekilmez hale dönüştürebilir.
Milletimizin varlığına, evlatlarımızın geleceğine bu yalancılar, ahlak yoksunları, haddini hududunu bilmeyenler tebelleş olmuş durumda.
Bu barbarlar; toplumu kılıçla, tüfekle değil, reklamın baştan çıkaran yöntemleriyle istila ediyorlar. Söyledikleriyle yaptıkları, amelleriyle niyetleri birbirini tutmuyor.
Koca koca reklam tabelalarının arkasına hırslarını, dizginlenemeyen dürtülerini, tamahkârlıklarını gizlemeye çalışıyorlar. İçi başka, dışı başka bunların. “Dilleri başka, kalpleri başka. Hakikat başkadır aslında”.
Bunların bu ikiyüzlü tavırlarını gördükçe, hayat yaşanmaz hale geliyor ört ki ölem birader.
İnsan olma hüviyetlerini yitirmiş, ruhlarının yularlarını nefislerine kaptırmış, kendilerini bir avuç seçilmiş zümre olarak görenlerin elinden nedir bu toplumun çektiği?
Ziya Paşa ;
“Kibre ne sebep? Yoksa vezirim diye gerçek,
Sen kendini düstur-ı mükerrem mi sanırsın?” diyor.
Bende diyorum ki insan olarak bizim en zor görevimiz, sahici ve dürüst olmaktır.
Özü sözü bir, dosdoğru olabilmektir. İnsan kalabilmektir.
Yaratılış gayesine uygun yaşayan insan ne yiğit bir insandır.