Uzun yıllardır AK Partinin her kademesinde görev yapan Av. Ufuk Ekinci adaylığı ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde Ak Parti Kocaeli milletvekili aday adaylığı için başvurumu yapmış bulunmaktayım.

Bu süreçte partime güç katacağıma, bir önceki seçimde olduğu gibi Ak Parti listesine heyecan katacağıma, ilave oylar kazandıracağıma ve partimize en yüksek oranda oy kazandıracağıma inancım tamdır.

Bu konuda dost ve arkadaşlarıma, çevreme, her daim yanımda bulunan Kocaeli'li hemşehrilerime ve teşkilatlarımıza sonuna kadar güvenmekteyim.

Yapmış olduğum istişareler neticesinde; bilgi birikimim, tahsilim, teşkilatçılığım ve gençliğime dayanarak milletvekili aday adaylığı için büyük ve güçlü Türkiye yolunda adım atmış bulunmaktayım.

Ak Parti teşkilatları iri ve diri teşkilatlardır. Sıkılmadık el, dokunmadğımız yürek, bakmadığımız göz kalmayacaktır. Bu secimde de Cumhurbaşkanımız Sn.Recep Tayyip ERDOĞAN önderliğinde sonuna kadar ve en yüksek çaba ile gayret göstereceğiz.

Tüm aday adayı arkadaşlarıma başarılar diler, seçimlerin Ülkemize, Milletimize, Gönül Coğrafyamıza ve bölgemize hayırlı sonuçlar getirmesini temenni ederim. 

Desteğinizi bekler sevgi ve hürmetlerimi sunarım.

ÖZGEÇMİŞ;

1974 Ardahan-Posof doğumluyum. 1976 senesinden bu yana 47 yıldır Gebze merkezde ikamet etmekteyim.

İlk, orta ve lise tahsilimi Gebze’de tamamladım. Gebze Chrysler İlkokulu, Gebze İmam Hatip lisesi, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuyum. Evliyim, üç çocuğum vardır.

Gebze’de kurulu bulunan Ortaklar Hukuk Bürosu isimli hukuk büromda 1998 senesinden bu yana serbest avukatlık yapmakta, ağırlıklı olarak iş Hukuku ve ticaret hukuku alanlarında çalışmakta, şirketlere hukuki müşavirlik ve danışmanlık hizmeti vermekteyim. Aynı zamanda marka vekili ve uzman arabulucuyum.

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında ve bir amatör spor kulübünde kurucu üye, üye ve Yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptım. 2010-2012 yılları arasında Kocaeli Barosu Gebze İlçe Temsilcisi olarak seçildim. Gebze Kaymakamlığı İnsan Hakları Kurulu üyeliği yaptım. Gebze'de kurulu bulunan Marmara Kars Ardahan Iğdır Sanayici Ve İş Adamları Derneği (KAISİAD) kuruculuğu ve başkanlığı görevini yürüttüm. Çeşitli dergi ve gazetelerde yayımlanmış makalelerim bulunmaktadır.

2008 kongre döneminde Ak Parti Gebze İlçe Yönetim Kurulunda Ar-Ge birim başkanlığı ve Siyasi Ve Hukuki İşler birim başkanlığı görevlerinde bulundum.

İyi Partili Sedat Kılınç: Kentsel dönüşüm projeleri ile Melikgazi’nin çehresini değiştireceğiz İyi Partili Sedat Kılınç: Kentsel dönüşüm projeleri ile Melikgazi’nin çehresini değiştireceğiz

2012 kongre döneminde AK Parti Gebze ilçe yönetim kurulu üyesi ve Seçim işleri birim Başkanı olarak görev yaptım.

2010 Bahar Dönemi Siyaset Akademisinin Kocaeli İl Koordinatörlüğü görevinde bulundum.

Hemen tüm Ak Parti Gebze ilçe S.K.M. yönetim kurullarında aktif olarak bulundum.

Ak Parti Gebze İlçe Teşkilatının ve Kocaeli İl teşkilatımızın yaptığı pek çok eğitim çalışmasında eğitmen olarak görev aldım.

Cumhurbaşkanlığı sisteminin Parti teşkilatlarına anlatımı için Parti teşkilatında eğitmen olarak görev yaptım.

30 Mart 2014 mahalli idareler seçiminde Ak Parti Gebze Belediyesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi olarak görev yaptım.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Hukuk komisyonu başkan vekilliği görevinde bulundum.

Gebze Belediyesi Hukuk Komisyonu başkanlığı görevinde bulundum.

Gebze Belediye encümeninde görev yaptım.

Marmara Belediyeler Birliği meclis üyeliği görevinde bulundum.

2019 yerel yönetimler seçiminde Gebze Belediyesi Başkan Aday Adayı oldum.

2018 yılında 27. Dönem milletvekilliği genel seçimlerinde Ak Parti Kocaeli 9. sıra milletvekili adayı olarak gösterildim.

Editör: TE Bilisim