Diriliş Ertuğrul dizisini izlerken ve tarihi, geçmişte yaşananları düşünürken başta aile içinde olmak üzere siyasi hayatta, stk'larda birliğin önemini bir kez daha anlamak çok önemlidir.
Bunun en son örneği 20 yıla yakındır birlikte hareket ettikleri iktidar partisinden ayrılıp, kendi partilerini kuranların birlikte değil de, ikisinin birleşimi ile oy oranlarının 'şimdilik' ancak %3 olduğu belirtilen ayrı ayrı partiler kurmaları oldu.
Çünkü AK Parti'den birlikte ayrılıp, yeni iddialarla yola çıkan Davutoğlu ile Babacan'ın kısa süre içinde bir birbirlerinden de ayrılmaları Osmanlı Beyliği'nin kurucusu Osman Bey'in babası olan Ertuğrul gazinin başında bulunduğu obaların ayrı ayrı değil de birlikte hareket etmelerinin bir imparatorluğu getirdiğini anlayamamalarıdır.
İYİ Parti'nin MHP'den ayrılıp, oy oranını MHP'den daha çok hale getirmesine umut diye bakanlar gibi HDP'nin yanında olduğunu söyleyip, onun politikaları dışında hareket eden hatta zaman zaman HDP'den daha üstte olduğunu üstü kapalı ima eden Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve diğer yasal ya da dışarıda ki siyasi kurumlar gibi partilerin yanında bürokrat iken Işıt tarafından  kaçırılıp, 101 gün esir kalması ile adı gündeme gelen ve CHP'den memleketim Ardahan'dan iki dönem milletvekili seçilip, dağlarda ulumakla gündeme gelen MHP'li Cemal Enginyurt gibi ihraç edildikten sonra Yenilik Partisi adı altında yeni bir parti kuran Büyükelçi Öztürk Yılmaz'dan sonra şimdide Başkan Erdoğan ile yarışan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin CHP'den ayrılıp, yeni parti kuracağı tartışılmakta.
Gerçi bu durumun yani iddianın havuz  medyası ve basının ilk haberleri arasında olması şüpheyle karşılansa da başkanlık sisteminin yarattığı durumun yeni partiler kurmaya neden olduğu da diğer bir gerçek olarak karşımızda durur.
Evet son olarak İnce'nin de parti kuracağı iddialarının tartışıldığı ülkede yaklaşan 2023 seçimleri öncesi bölünerek iktidarı değiştireceklerini düşünenlerin bölünerek değil, birleşerek gücü elde edeceklerini, bir çoğumuzun iktidarın havuzu olarak TRT ve diğer medya kanallarında yanınlanan ve iktidarın beyin yıkama enformasyonu olarak algılanan Diriliş Ertuğrul dizisinde anlatılmak istenenleri anlaması ve algılaması yeter artar bile.
Çünkü bu ve buna benzer dizileri destekleyen iktidarın bu gibi diziler ile kendi taraftarına vermek istediği 'birlik' mesajını kendi üzerine alıp, değerlendirmek gerekir diye düşünenlerdenim.
Yani Ertuğrul ve diğer liderlerin o dönemlerdeki obaları birleştirme çabalarının bugünkü adı iktidar olan nice güç birliği ve imparatorluklar kurduğunu,  dağılarak değil, birleşerek zafer elde edebileceklerini ortaya koyduğunu anlamalılar. İşte bu yüzden "Birlikten kuvvet doğar" sözünü akıllarından çıkartmamaları gerekir..